FMEA

FMEA, ofwel failure mode and effects analysis, is niet meer weg te FMEAdenken in het bedrijfsleven. Deze tool kan er voor zorgen dat een bepaald product wordt onderzocht voordat deze op de markt komt. Hierdoor kan eventueel falen worden onderschept, voordat er echt problemen ontstaan. Deze controle zorgt ervoor dat zowel de klant als ook de producent hierdoor worden beschermt. De producent kan hierdoor sneller actie ondernemen en het proces verbeteren. Dit kan veel tijd en geld schelen.

Dit onderzoek wordt altijd met een team gedaan. Om het onderzoek goed te laten slagen, moet deze goed voorbereid worden. Hierbij kunnen de volgende instrumenten helpen, zoals; procesdiagram, oorzaak en gevolg diagram, oorzaak en gevolg matrix, proces historie en proces technische procedures.

Modus, effect en ernst staan centraal in de FMEA

Dankzij de toepassing van de FMEA. kan een proces verbeterd worden. Hierdoor kan je zowel de klant als ook de producent een hoop ellende besparen. Bovendien is het product wat op de markt komt een stuk veiliger.

FMEAWil jij meer weten over het toepassen van deze tool, of andere verbeteringsmethodieken, kijk dan op de site van The Lean Six Sigma Company. Hier worden organisaties, of aan jou, geleerd om processen te verbeteren met behulp van de Lean Six Sigma methodieken. De ambitie hierachter is om de  klanttevredenheid te verhogen en de operationele kosten te verlagen. Deze trainingen worden door heel Europa gegeven. Via open-inschrijving kan jij deelnemen aan één van deze trainingen.

Omdat ik als procesverbeteraar aan de slag wilde gaan, ben ik aan een training begonnen. Door middel van de trainingswijzer die ik op deze site heb gevonden, kon ik beter bekijken welke training het beste bij mij zal passen. Maar mocht je ondanks deze wijzer er nog niet uitkomen, dan kan je ook om advies vragen. Hiervoor kan je bellen, maar ook het contactformulier op de website invullen.