De huidige Bitcoin leek vertrouwen te verliezen bij bedrijven en consumenten. Het aantal Bitcoins groeide zeer beperkt en de kosten voor transacties rezen de pan uit. Bovendien waren sommige gebruikers niet in staat om transacties met de Bitcoin te voltooien.

Een afslitsing van de Bitcoin zou deze nadelen moeten wegnemen. Echter was het niet een makkelijke opgave om binnen het decentrale netwerk een verandering door te voeren. Toch is er begin juli een besluit genomen om de splitsing door te voeren.

In de huidige structuur van de Bitcoin had ieder blok in de keten een capaciteit van 1 MB. Er konden ‘slechts’ 3 transacties per seconde worden uitgevoerd.

Met de komst van de Bitcoin Cash hebben ze deze capaciteit weten te vergroten naar 8 MB. Hierdoor verlopen transacties sneller en vallen de kosten per transactie lager uit. Er kleeft wel een nadeel aan de blokketen (blockchain) van de BCC, aangezien deze veel zwaarder is en hierdoor moeilijker te onderhouden.

Bitvavo heeft de beschikking tot een eigen veilige digitale wallet cryptocurrency. Bitvavo is een nieuw, maar veelbelovend bedrijf. Op het moment werkt het zeer vlot en zijn onze transacties snel en betrouwbaar uitgevoerd. Ons verificatieproces was binnen enkele tellen afgerond.

Je kan er tot 2500 euro kopen zonder verificatie. De website oogt simpel, maar is wel heel duidelijk. In het koop en verkoop-scherm zijn nog verbeteringen mogelijk. Op het begin is het nog wat onduidelijk, maar eigenlijk is dit ook best simpel.