De CR2012 batterij is misschien niet zo alledaags als de bekende AA- of AAA-batterijen, maar hij heeft een belangrijke plaats in de wereld van miniatuurbatterijen. Deze kleine knoopcelbatterij biedt een aanzienlijke hoeveelheid energie in een compacte behuizing en wordt gebruikt in een verscheidenheid aan elektronische apparaten. In dit artikel gaan we dieper in op de CR2012 batterij, ontdekken we zijn eigenschappen, toepassingen en voordelen.

compact maar krachtig: wat is een CR2012 batterij?

De CR2012 batterij is een cilindrische knoopcelbatterij met een diameter van 20 millimeter en een dikte van 1,2 millimeter. Ondanks zijn bescheiden afmetingen levert deze batterij een aanzienlijke hoeveelheid energie, wat hem zeer geschikt maakt voor kleine elektronische apparaten waar ruimte schaars is. Het kleine formaat van de CR2012 batterij maakt hem gemakkelijk te integreren in diverse ontwerpen en toepassingen.

Tip: batterijenstunter.be/knoopcel-batterijen/lithium-knoopcel-batterijen/cr2012/ 

de kracht van chemie: eigenschappen van de CR2012 batterij

De CR2012 batterij maakt gebruik van lithiumtechnologie en biedt enkele opmerkelijke eigenschappen die hem onderscheiden van andere batterijtypen:

 1. Hoge energiedichtheid: Ondanks zijn geringe afmetingen heeft de CR2012 batterij een indrukwekkende energiedichtheid, wat betekent dat hij veel energie kan opslaan en vrijgeven. Hierdoor kan hij elektronische apparaten van stroom voorzien met een langere levensduur.
 2. Langdurige prestaties: Een van de grootste voordelen van de CR2012 batterij is zijn langdurige prestaties. Deze batterij kan maanden tot zelfs jaren meegaan in apparaten met een laag stroomverbruik, zoals afstandsbedieningen en kleine elektronische gadgets.
 3. Stabiele spanning: De CR2012 batterij levert een constante spanning gedurende zijn levensduur, wat belangrijk is voor apparaten die nauwkeurige metingen of timing vereisen.
 4. Brede operationele temperatuur: Deze batterij kan goed functioneren bij zowel lage als hoge temperaturen, waardoor hij geschikt is voor gebruik in diverse omgevingen.

toepassingen van de CR2012 batterij

De CR2012 batterij wordt gebruikt in verschillende elektronische apparaten en toepassingen vanwege zijn compacte formaat en betrouwbare prestaties. Hier zijn enkele voorbeelden van waar je deze batterij kunt tegenkomen:

 1. Afstandsbedieningen: Veel afstandsbedieningen voor televisies, audioapparatuur en andere elektronische apparaten maken gebruik van CR2012 batterijen voor langdurige prestaties.
 2. Klokken: Wandklokken, wekkers en kleine klokken gebruiken vaak CR2012 batterijen om de tijd nauwkeurig bij te houden.
 3. Rekenmachines: Zakrekenmachines en andere draagbare rekenmachines vertrouwen op CR2012 batterijen voor hun stroomvoorziening.
 4. Kleine elektronische gadgets: Verschillende kleine elektronische gadgets zoals digitale thermometers, elektronische sleutelhangers en mini-LED-lampen maken gebruik van CR2012 batterijen om betrouwbaar te functioneren.
 5. Elektronisch speelgoed: Sommige elektronische speelgoedjes en spelletjes voor kinderen gebruiken CR2012 batterijen voor urenlang speelplezier.

voordelen van de CR2012 batterij

De CR2012 batterij biedt verschillende voordelen die hem een aantrekkelijke keuze maken voor specifieke toepassingen:

 1. Compact formaat: Het kleine formaat van de CR2012 batterij maakt hem ideaal voor apparaten waarin ruimte beperkt is.
 2. Lange levensduur: De batterij gaat lang mee, wat betekent dat je minder vaak batterijen hoeft te vervangen, wat kostenbesparend en milieuvriendelijk is.
 3. Stabiele spanning: De CR2012 batterij levert een consistente spanning, wat belangrijk is voor apparaten die nauwkeurige metingen vereisen.
 4. Betrouwbare prestaties: Deze batterij is betrouwbaar en kan goed omgaan met wisselende omgevingsomstandigheden.

conclusie

Hoewel de CR2012 batterij misschien klein van formaat is, biedt hij een krachtige en betrouwbare stroombron voor een verscheidenheid aan elektronische apparaten. Met zijn compacte formaat, lange levensduur en stabiele spanning heeft deze miniatuurkrachtpatser veel te bieden. De volgende keer dat je een apparaat tegenkomt dat deze batterij gebruikt, weet je dat hij in staat is om te zorgen voor de nodige energie om het soepel te laten functioneren. De CR2012 batterij, een kleine krachtpatser die groots presteert!